Info

Waar

Pastoor Bolsstraat 21
1652 Alsemberg

Wanneer

Elke zondag behalve de eerste zondag van de maand.

  • Pinkels t.e.m. rakkers: 14u-17u
  • Toppers t.e.m. aspis: 14u-18u

Inschrijven

Je kan je inschrijven via het online inschrijvingsformulier. Het lidgeld bedraagt 35 euro per kind per jaar. Gelieve dit bedrag te storten op BE41 0014 0852 8310 met als mededeling de naam van uw kind + groep.

De chirozondag

Wij starten op zondag om 14u. Dit gebeurt met een spel met de hele Chiro. 

Na het openingsspel gaat iedereen naar zijn eigen groep. In je groep spelen we dan het spelletje dat vermeld werd in het blaadje en eet je een 4-uurtje. Voor de kleine groepen is om 17u de Chiro zondag gedaan. Voor de oudere groepen is dit pas om 18u.

Let op: De eerste zondag van de maand is er geen Chiro. 

Vier-uurtje

Om 16u kunnen alle kinderen iets klein kopen van ons winkeltje. Elk kind kan kiezen uit 1 koekje/ zakje chips en 1 drankje. Wij werken voornamelijk met drankkaarten. De kinderen kunnen een drankkaart kopen voor de waarde van 10 euro. Zodat de kinderen hun centjes niet meer kwijt kunnen geraken tijdens een spel of dergelijke. Dit mag in het begin van het chirojaar worden aangekocht en jullie zullen verwittigd worden wanneer de drankkaart bijna op is.

Het aanbod:

  • Chips (paprika, zout, pickles, zout en peper, ketchup)
  • Chocoladerepen (mars, snickers, leo, twix, bounty)
  • Fruitsap, multivruchtensap en appelsap
  • Lolly’s

Water is natuurlijk gratis te verkrijgen op elk moment van de dag!

De groepen

De groepen worden gemaakt op basis van leeftijd. Zo kunnen wij activiteiten op maat voorzien. Elke groep heeft zijn eigen kleur. Je leiding kan je dan herkennen aan de kleur van het fluitje dat ze aanhebben. (zie ook onderstaande tabel).

Het uniform

Het chiro heeft ook een uniform dat bestaat uit een beige rok of schort, een rode t-shirt en een chiro-pull. Voor de veiligheid van onze leden is het belangrijk dat jullie kinderen zondag steeds in dit uniform naar de chiro komen. Niet alleen herkennen we de kinderen dan sneller ook zijn deze kleren gemaakt om tegen een stootje te kunnen. Je kan een uniform kopen op de website van De banier. Maar neem zeker ook eens een kijkje op een tweedehands site want ook daar zijn veel chiro uniforms te vinden.

Evenementen

Als chiro organiseren we ook verschillende evenementen om onze kas te spijzen. Onze lokalen en kamp zijn natuurlijk niet gratis. Bovendien gaan we renovatiewerken aan de lokalen uitvoeren in de komende jaren zodat er nog vele generaties lang van deze huisvesting gebruik kan gemaakt worden.

Doorheen het jaar organiseren wij  4 evenementen.
Het eerste evenement op de chirokalender is de streekbierenbar.
Dit evenement vindt plaats in de Moriaan.
Tijdens deze avond kunnen jullie komen proeven van de beste bieren uit de streek en nog veel meer.

Het tweede evenement dat jaarlijks terugkeert is de nacht van’t klakse. Dit is een fuif die plaatsvindt in de DOC., de fuifzaal van de gemeente Beersel.

Ben je mama’s kookpotje even beu en wil nog eens een goede portie Esperantosaus op je bord? Kom dan zeker naar onze jaarlijkse pensenkermis, waar raar maar waar, niet alleen pensen zijn! Het uitgebreid menu kan je altijd vinden op ons evenement op facebook. Dit gaat door zowel zaterdag, als zondag.

Het chirojaar sluiten wij dan af met onze spetterende bbq-fuif. Hier kunnen jullie bij goede muziek en een fantastische sfeer komen genieten van een stukje vlees op de barbecue. De locatie van dit evenement is buiten op het grasveld voor de Moriaan.

Dit jaar kunnen wij jammer genoeg nog geen data op de evenementen plakken wegens corona.
Natuurlijk gaan wij proberen zoveel mogelijk te laten doorgaan met de nodig maatregels.

Kamp

Kamp is veruit het leukste moment van het jaar. Dit gaat steeds door van 21 juli tot 31 juli, behalve voor de pinkels. De pinkels gaan slechts 7 dagen en worden pas op 24 juli verwacht aan de kampplaats zelf. Verdere uitleg over het kamp krijgen jullie in de loop van het jaar nog in een extra kampblaadje.

Het is de bedoeling dat leden regelmatig naar een chirozondag komen als ze willen meegaan op kamp. Dit om ervoor te zorgen dat we met hechte groep op kamp kunnen vertrekken. 

Trooper

Wij hebben met onze vereniging, Chiro Esperanto, een Trooperpagina opgestart.

Wat is Trooper juist?
Wel, met Trooper kan jij de kas van Chiro Esperanto spijzen door online te shoppen.
Iedere vereniging, en dus ook Chiro Esperanto, heeft een unieke Trooperpagina.

Als je via die links op de Trooperpagina van jouw vereniging naar een webshop surft, weet de shop welke vereniging jij wil steunen.

De link doet het werk, en jij kan gewoon shoppen zoals je normaal doet zonder ook maar €1 extra uit te geven.

Hoe kan het dat ik Chiro Esperanto kan steunen zonder zelf extra te betalen?

De partnershops waarderen je aankoop en betalen in ruil
daarvoor een percentje van je aankoopbedrag. 
Via Trooper komt dit percentje in de kas van jouw favoriete vereniging.
Op de Trooper-pagina staat per shop de gemiddeld ontvangen commissie.
Per aankoop van € 100, geeft een webshop gemiddeld € 5 aan je vereniging.

Een echte win win !

Kortom, met 1 klik extra steun je jouw vereniging zonder zelf één euro extra te betalen. We zouden jullie dus willen vragen om er een gewoonte van te maken om eerst te kijken of je jouw online aankopen via onze Trooperpagina kan doen. Zeker met Sinterklaas, Kerstmis en Nieuwjaar in het vooruitzicht, lijkt dit ons een mooie kans om de kas van onze Chiro te spijzen. De link naar onze

Trooper-pagina: https://www.trooper.be/chiroesperanto

Communicatie

Het blaadje waar we daarjuist al even naar verwezen hebben, is een boekje dat jullie via mail wordt toegestuurd. Hier staat in welke activiteiten er gepland zijn voor elke groep. Alsook bijkomende informatie over evenementen en kamp.

Je kan het blaadje steeds terugvinden op de pagina van het blaadje op onze website.

Contact

Je kan specifieke vragen stellen aan de leiding van de groep van je kind. Iedere groep heeft namelijk zijn eigen mailadres:

Voor algemenere vragen kan je terecht bij de hoofdleiding of de volwassen begeleider.

 Hoofdleiding:

  • Caro Dierickx, carodierickx2@gmail.com, +32 474 03 42 99

Volwassen begeleider:

  • Ruud savenberg, ruud.savenberg@gmail.com, +32494454969